Slimme Strategieën voor Voedselverspilling in de Horeca: Een Duurzamere Toekomst”

In de bruisende wereld van de horeca speelt voedselverspilling een grotere rol dan we soms denken. Het is niet alleen een kwestie van geld, maar het raakt ook aan de zorg voor onze mooie planeet. Gelukkig zijn er slimme en praktische manieren om hiermee om te gaan, die makkelijk toepasbaar zijn in elke horecazaak.

Slimme Portiecontrole
Laten we beginnen met de porties. Weet je, soms serveren we meer dan onze gasten aankunnen. Door simpelweg de portiegrootte af te stemmen op wat de klanten echt eten, kunnen we veel voedsel (en geld!) besparen. Dit vergt een beetje observatie en aanpassing, maar de resultaten zijn het waard.

Technologie als Hulpmiddel
Dan hebben we technologie, onze stille bondgenoot in de strijd tegen verspilling. Systemen zoals Albird’s temperatuurmonitoring helpen ons om de houdbaarheid van onze voorraden in de gaten te houden. Met real-time updates over de staat van onze producten, kunnen we bederf voorkomen en verspilling tot een minimum beperken. Slim en efficiënt!

Creatief met Restjes
Over restjes gesproken, laten we creatief zijn! Veel voedselresten kunnen omgetoverd worden in nieuwe, smakelijke gerechten. Restjesdag kan zomaar de nieuwe favoriet worden van je klanten. Bovendien is het een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Doneren aan de Gemeenschap
En wat dacht je van doneren? Ongebruikt voedsel dat nog veilig is voor consumptie kan een tweede leven krijgen via lokale voedselbanken of liefdadigheidsorganisaties. Dit vermindert niet alleen verspilling, maar ondersteunt ook de gemeenschap.

Klantenbewustzijn Verhogen
Ten slotte kunnen we door het verhogen van het bewustzijn bij onze klanten, hen aanmoedigen om bewuster te kiezen. Informatie op menu’s of sociale media kan helpen om het belang van het verminderen van voedselverspilling te benadrukken.

Door deze stappen te volgen, helpen we niet alleen onze planeet, maar verbeteren we ook de financiële gezondheid van onze horecazaak. Een win-win situatie voor ons allemaal. Laten we samen de strijd tegen voedselverspilling aangaan en onze bedrijven duurzamer en succesvoller maken!

Wil je ondekken hoe wij jou HACCP registratie makkelijker kunnen maken neem dan contact op of maak een afspraak. Binnen 7 dagen je HACCP beter geregeld.

Referenties:

  • Bloom, J. (2010). American Wasteland: How America Throws Away Nearly Half of Its Food (and What We Can Do About It). Da Capo Press.
  • Buzby, J. C., Wells, H. F., & Hyman, J. (2014). The estimated amount, value, and calories of postharvest food losses at the retail and consumer levels in the United States. USDA Economic Research Service Economic Information Bulletin, (121).
  • FAO. (2019). The State of Food and Agriculture 2019. Moving forward on food loss and waste reduction. Rome.
  • Gunders, D. (2017). Wasted: How America Is Losing Up to 40 Percent of Its Food from Farm to Fork to Landfill. NRDC Issue Paper, (August), 26.

Deel deze blog

Abonneer op de nieuwsbrief

Meer om te ontdekken

Wij helpen je verder

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op via de onderstaande kanalen, dan spreken we u snel!